29.03.2018

Háječtí senioři neumí zahálet

Stejně, jako v roce předchozím, tak i v letošním roce senioři z Klubu seniorů Háje ve Slezsku z.s., nezahálejí. Poté, když jsme si zatančili na svém „Plese seniorů“ v měsíci únoru, hned začátkem měsíce následujícího jsme se vydali na návštěvu ostravského planetária.

Dne 7. března jsme využili jeho nabídku v rámci programové řady „Vesmír pro seniory“. Po prohlídce interaktivních částí „Experimentaria“ jsme tam společně s dalšími seniory shlédli program nazvaný HVĚZDY FARAONŮ. Všem zúčastněným se návštěva planetária moc líbila. Všichni oceňovali nejen program, ale rovněž péči planetária o seniorské návštěvníky, pro které zajišťují dopravu z Poruby a zpět.

Jakmile „vypuklo“ astronomické jaro, přivítali jsme jej první jarní vycházkou ve čtvrtek 22. března. Ačkoliv po ránu ještě mrzlo, na nádraží v Háji ve Slezsku se sešlo 24 seniorů! Vlakem a autobusem jsme dojeli do Hradce nad Moravicí – Jakubčovic. Tam jsme si prohlédli rozhlednu nazvanou Šance, a to nejenom zespoda, ale prakticky všichni vystoupali i do její 16m výšky, aby si prohlédli okolní krajinu. Poté jsme pokračovali, brodíce se sněhem, k pozůstatkům těžby stříbra na Opavsku, ke stříbrnému dolu „Slepetné“. Po celkových 8 km chůze, ve stále ještě zmrzlé krajině, jsme se podél historické křížové cesty spustili z vrchu Kalvárie až do Hradce nad Moravicí. Po malém občerstvení v místních hospůdkách jsme se vydali vlakem zpět domů do Háje ve Slezsku. Přestože místy dost foukalo, bylo chladno a místy ležel sníh, pro nás to byl krásný slunečný, jarní den.

Zdeněk Mustar, místopředseda klubu

Fotogalerie

51
52
53

rubrika: Archív příspěvků