12.04.2017

Věřte - nevěřte

Přinášíme informaci, kterou jsme neověřovali. Závěry si musí udělat každý sám...

Experti varují: Pokud používáte Alobal, tak přestaňte. Hrozí vám vážné následky

 

Po dlouhou dobu je hliníková folie běžnou součástí kuchyně. Proč? Je velmi užitečná pro mnoho použití. Kromě pečení se používá i na prodlužování trvanlivosti potravin tím, že se do ní balí jídlo, zakrývají se kastroly a takto se potraviny uchovávají v ledničce.

 

Ale nyní poslední výzkumy potvrzují, že pokud tuto folii budete používat, budete se dále vystavovat závažným zdravotním rizikům.

V níže uvedeném textu Vás seznámíme s fakty o pečení a vaření s hliníkovou folií. Dočtete se o rizicích, přičemž můžete následně učinit rozhodnutí, zda ji dále používat.


Jednoduše řečeno, pokud budete vařit s hliníkovou fólií, zahráváte si se svým zdravím


V čem tkví hlavní problém hliníkové folie - alobalu?
Největším problémem alobalu je, že je vyroben z hliníku. Jedná se o neurotický těžký kov, který je po mnoho let spojen s Alzheimerovou nemocí.

Hliník způsobuje tělu různé zdravotní potíže – od těch mírných až po závažná poškození mozku, což vyvolává:
 

  • ztrátu paměti
  • nedostatek koncentrace
  • problémy s tělesnou rovnováhou
  • ztrátu kontroly nad ovládáním svalů


Kromě poškození mozku, může také hliník negativně ovlivnit vaše kosti. Tento kov může uvnitř kostí "soutěžit" s vápníkem o prostor, přičemž často vítězí nad tímto základním minerálem. Tím dojde k poškození kosterní struktury.

Je tomu tak proto, že hliník snižuje hustotu kostí odvápněním a tím je činí více lámavými.


Další rizika hliníku pro zdraví
Dalším významným problémem alobalu je, že vyvolává potíže s dýcháním v případě, když se vdechnou částečky hliníku do plic. V tomto případé může vyvolat fibrózu plic.

Například, když grilujete v domácnosti potraviny v Alobalu, vdechujete částice hliníku a pomalu si ničíte plíce.

Navíc se při vysokých teplotách uvolňuje vysoké množství tohoto nebezpečného kovu do vašeho jídla.

Kontaminace se ještě zvyšuje, pokud se přidají k jídlu nějaké kyselé přísady, jako například plátky citronu a některé druhy koření.

 Zajímavé je, že hliníkové plechovky a hrnce byly již dávno odhaleny jako zdravotně nebezpečné, ale z nějakého důvodu je staniol přehlížen mnoho dalších let. Už ne...

Výzkumník z American University of Sharjah zjitili, že během jednoho pečení jídla v alobalu se do něj uvolní až 400 mg hliníku. Šlo o zjištění chemického inženýra a vedoucího univerzitního výzkumného týmu, Dr. Essama Zubaidiho.
Ten zároveň zjistil souvislost mezi stoupající teplotou a zvýšeným uvolňováním hliníku do jídla.

"Čím vyšší je teplota, tím vyšší je uvolňování hliníku do potravin. Fólie není vhodná i pro použití se zeleninou, jako jsou rajčata, citrusy nebo koření. "

Světová zdravotnická organizace (WHO) uvádí, že maximální denní příjem hliníku by neměl překročit 60 mg.
Tento fakt dělá z hliníkové folie na pečení, vaření a uskladnění potravin velmi nebezpečný materiál, protože jen při jednom pečení se z něj do jídla uvolní až 400 mg hliníku.

Zdroj: Doctors Now Have Warning: If You Use Aluminum Foil, Stop It Or Face Deadly Consequences
 

Více zde: http://www.uspesna-lecba.cz/strava/lekari-varuji-pokud-pouzivate-alobal-tak-prestante-hrozi-vam-vazne-nasledky/


rubrika: Archív příspěvků