23.05.2018

Ocenění převzalo šest aktivních seniorek

S velkým ohlasem se setkal Jarní operetní koncert sólistů Národního divadla moravskoslezského v Ostravě, Evy Zbrožkové a Petera Svetlíka. Ve zcela zaplněné Koncertní síni sv. Ducha vystoupili ve čtvrtek 26. dubna za klavírního doprovodu Nenka Slavova.

Akci, na níž byl vstup zdarma, pořádal Aktiv pro občanské záležitosti města Krnova a jeho součástí bylo také předání ocenění šesti aktivním seniorkám, které věnují svůj volný čas ostatním. Ocenění z rukou starostky města Jany Koukolové Petrové převzaly Eva Garguláková, Nonna Brezovská, Jitka Musilová, Elvíra Malá, Věra Ptašniková a Kristina Kaniová, jimž slavnostní den budou připomínat také dárky ze sociální dílny Slezské diakonie Chrpa.

Oceněné seniorky:

Eva Garguláková, předsedkyně Svazu tělesně postižených v ČR, místní organizace Krnov, chodí pravidelně číst dětem pohádky do nemocnice.  

Nonna Brezovská, členka Svazu tělesně postižených v ČR, místní organizace Krnov, pomáhá s přípravou programů.

Jitka Musilová, stará se o učitele – seniory.

MUDr. Elvíra Malá, připravuje program pro cvičení seniorů a tělesně postižených, cvičení probíhají každý týden.

Věra Ptašniková, předsedkyně krnovské základní organizace Svazu postižených civilizačními chorobami, která má kolem 170 členů a bohatou činnost.    

Kristina Kaniová, členka Aktivu pro občanské záležitosti města Krnova. O své seniory a seniorky, z nichž převážná většina žije v domech s pečovatelskou službou, se stará téměř sedm let.

                                                                                                                          Jitka Musilová


rubrika: Archív příspěvků