23.05.2018

Bývalí policisté soutěžili v šipkách

Dne 17. května 2018 proběhl v rámci Sportovního dne veteránů policie ČR Moravskoslezského kraje Turnaj v šipkách. V kynologickém areálu Krajského ředitelství policie MSK v Ostravě - Nové Vsi pod Hulváckým kopcem,  se sešlo 58 veteránů, mnozí se svými manželkami a rovněž i kolegové z Polska.

Byli jimi nadkomisarz w stawie spoczynku Bogdan Žabinski – kpt. v.v., koordinátor SEIRP v Jastrzebie Zdrój s manželkou Renatou a člen revizní komise SEIRP Mariusz Wulczinski s manželkou Ewou.

Do soutěže v „šipkování“ se přihlásilo 29 hrdinných matadorů, z nichž byl nejúspěšnější Zdeněk Truxa, který obsadil první místo se ziskem 441 bodů a to navzdory skutečnosti, že mu čas pobytu na našem krásném světě odbíjí již 90. pomyslný křížek. Na druhém místě se umístil Bedřich Fiala senior s počtem 373 bodů a na třetím místě Milan Hajný s počtem 362 bodů. Udatní borci byli odměněni věcnými cenami.

K občerstvení byly podávány grilované klobásy a špekáčky s chlebem, hořčicí a chilli omáčkou, které na grilu ošetřoval kolega Ludovít Moravec s několika pomocníky.  Ke svlažení vyprahlých hrdel bylo na čepu pivo Radegast o mocnosti 10°. Zda byl požíván i tvrdý alkohol nebylo zjištěno, anóbrž by bylo považováno za krajně neslušné pídit se po takových intimnostech. Bujaré veselí, nic méně v rámci slušných norem, bylo zakončeno krátce po jednadvacáté hodině.

Zaznamenal kronikář spolku Josef Šimůnek


rubrika: Archív příspěvků