05.03.2022

Výjezdní zasedání Krajské rady v Bohumíně

K prvnímu společnému setkání členů Krajské rady seniorů Moravskoslezského kraje došlo až počátkem března. Zázemí poskytl Bohumín a konkrétně klubovna místního Senior klubu. Jejich předsedkyně Hana Práglová patří se svými členy mezi nejaktivnější kluby v kraji a její pozvání členové KRS rádi přijali.

Bylo velice příjemné a potěšující, že se sešla kompletní sestava KRS, což je v současné době dobrá zpráva, že jsou všichni zdraví a připraveni pracovat dle svých možností. Předseda Pavel Gluc hned na počátku po uvítání poděkoval za vřelé přijetí a pak již byly na pořadu dne jednotlivé body 6.zasedání KRS. Úvodní část zahrnovala dvě mimořádné události. Ta první byla připomínkou na dlouholetého člena KRS Kurta Mužíka, který opustil naše řady a nás všechny v lednu tohoto roku. Kurt Mužík byl znám jako obětavý, poctivý a ve všem ochotný kamarád, od roku 2009 působil rovněž ve funkci předsedy Republikové rady seniorů OSŽ.

Druhá událost se nesla ve formě poděkování Milanu Fabiánovi. Ten se rozhodl ukončit svou činnost v KRS, kde byl od jejího vzniku jako předseda, aby po něm tuto roli převzal dosavadní lídr Pavel Gluc. V další části dopoledního setkání si všichni vyslechli informace z jednání Kolegia RSČR, vyhodnocení činnosti v prvních měsících roku 2022 a především připomenutí toho, co čeká KRS MSK v tomto roce. První velkou akcí bude Seniorkvíz v Háji ve Slezsku, kam zamíří 25 tříčlenných družstev z celého kraje. Koncem června se budou v Kravařích konat už 8. Krajské sportovní hry, což je největší sportovní seniorská událost roku.

I letos se očekává účast kolem tří stovek sportuchtivých seniorských sportovců. První říjen už tradičně patří Mezinárodnímu dni seniorů a letos zavítají účastníci na Bruntálsko. V rámci zasedání KRS v Bohumíně představil koordinátor projektu Zdeněk Kačor letošní perličku - Hledá se nová Miss babča a Štramák roku 2022. Netradiční soutěž krásy pod názvem Miss Babča a Štramák je možností pro kluby a organizace, aby vybraly ze svého středu svého zástupce a vyslali k účasti na zajímavé soutěži. Čas při společném zasedání rychle uběhl a po schválení návrhu usnesení se už někteří členové začali věnovat svým zadaným úkolům. Jaká panovala atmosféra v pěkné klubovně bohumínského Senior klubu dokazují i přiložené fotografie.

Fotogalerie

564
565
566
567
568
569
570
571
572
573
574
575

rubrika: Nejnovější informace