Silvestrovský výstup na Paskovskou haldu

Není halda jako halda. Své kouzlo nabízí také ostravská Ema, pod kterou to prohořívá a kouř stoupá k vrcholu nad haldu. Každoroční silvestrovský výstup na Čupek u Metylovic s bohatým kulturním programem Lašského krále, nevyjímaje bohaté občerstvení.

Naše vystoupení na Paskovskou haldu seniorů z klubu je připomínku na našeho člena pana Luboše na jeho turistické cestování a také ostatní aktivity, kterých se vždy zúčastnil.
Na vrchol haldy nás vystoupilo 25 seniorů, kterým to dovolil zdravotní stav. Počasí pod mrakem, trochu vítr a podívaná po okolí celého Paskova. Zapálení svíček na vrcholu, k tomu série prskavek a minuta ticha k uctění jeho památky. Můžeme taky říkat Lubošova halda. Sestup dolu opatrný, pomalý, ale jistý. U paskovského nádraží je hospoda na Balkáně, vedle něj posezení s přístřeškem se stolem a lavicí, kde jsme zakotvili na ukončení roku 2022. Občerstvení, co kdo měl, šampaňské na přípitek k ukončení tohoto roku.Témata všelijaká, ale hlavně popřání zdraví do Nového roku 2023 a klidné spolužití ve společnosti všech seniorů z Paskova. Po poledni přijel vlak dle jízdního řádu a nastalo loučení, někteří odjeli vlakem a ostatní pokračovali pěšky dál ke svým domovům.

Za klub důchodců Paskov Antonín Jankůj

Fotogalerie

854
855
856
857
858

rubrika: Aktivity seniorských organizací